All for Joomla The Word of Web Design

(No s'inclouen els Cursos i tallers trimestrals o els Projectes Ateneu)

Loading Activitats
18 des.
  • This event has passed.

Mandincant es centra en cançons  tradicionals del poble Mandé, cantades en  Mandinka i Bambara. Cançons mil·lenàries  que han perdurat al llarg del temps a través  de la tradició oral, de generació en generació,  fins a l’actualitat. 

La música, el cant i els instruments musicals  neixen de l’ésser humà, els trobem arreu del  món amb sonoritats, ritmes, melodies i formes  molt diverses. Les músiques tradicionals conformen la  identitat d’un poble, és el reflex de les  diferents cultures. 

Dins del bast territori que engloba Àfrica  Occidental, hi trobem el poble Mandé, una  cultura en la qual hi trobem diferents grups  ètnics, com per exemple: els Yula, Mandinka,  Bambara, Susú, etc.i països com: Guinea  Bissau, Senegal, Gàmbia,Burkina Faso, Mali… 

Mandincant es centra en cançons  tradicionals del poble Mandé, cantades en  Mandinka i Bambara. Cançons mil·lenàries  que han perdurat al llarg del temps a través  de la tradició oral, de generació en generació,  fins a l’actualitat. 

Aquest taller consta de 2 parts:  Introducció a les Músiques de Tradició Oral,  concretament a la música Mandé + Pràctica  d’algunes cançons. 

Durant el primer bloc, ens ubicarem a nivell  històric, sociocultural i artístic, del  recorregut de les Músiques de Tradició Oral  a l’Àfrica Occidental. 

A continuació aprendrem les lletres  d’algunes cançons i el seu significat, per tot  seguit posar-nos a cantar tots junts. 

Les cançons que es treballaran han estat  adaptades al cant coral, jugant amb  diferents veus i polifonies.

Impartit per: Momi Maiga, Núria Domènech i Karol Green.

Detalls

Data:
18 desembre, 2021
Hora:
11:00 - 13:30
Preu:
20€
Categories:
,
Website:
http://www.ateneucomacros.cat/esdeveniment/mandincant/

Properes activitats

 
Si voleu cantar cançons de taverna, el dimarts 31 de maig a les 8 del vespre ens trobem a la cantada a l’espai El Teler de l’Ateneu de la Coma Cros de Salt a càrrec del cantant i acordionista Ignasi Marco. Abans, farem dues sessions per preparar la cantada, que tindran lloc a l’Aulatradi els
Des del 17 de maig fins al 15 de juny DIMARTS de 9:30 a 13:30 DIMECRES de 9:30 a 13:30 Manteniment i ajust de bicicletes usades. Mecànica pam a pam. Cada alumne pot arribar a fer-se la pròpia bicicleta. Curs per ciclistes aficionades i/o inserció sociolaboral.      
Formació bicicletes adaptades CONDUCTORA DE TRICICLES Curs teòric i pràctic amb prova pilot a la residencia de gent gran de Salt OFERT PER AURORACOOP.cat DIJOUS 26 i DIVENDRES 27 DE MAIG   de 16:00 a 20:00  Sessions teòriques DISSABTE 28 i DIUMENGE 29 DE MAIG  de 10:00 a 14:00   pràctiques reals Sessions pràctiques que es realitzaran
Taller per aprendre els passos i l’essència bàsica dels balls folk més típics que podem trobar en una plaça de Catalunya o Europa. Un taller d’introducció que et permetrà ballar a qualsevol plaça. No requereix experiència prèvia de ball.     Si us agrada, pot ser una bona preparació per apuntar-vos i ballar a raig
No et perdis aquest gran festival de música i ball folk! Descarrega’t la programació QRambla

Contacte

 

Ens trobaràs sempre a les tardes de 16h a 20h i els dimecres de 10h a 20h!

+34722381866
972 249 191 ext. 2356
info@ateneucomacros.cat
C/ Sant Antoni, 1 - 17190, Salt

Butlletí

 

Organitzen

 


Amb el suport de: