All for Joomla The Word of Web Design

(No s'inclouen els Cursos i tallers trimestrals o els Projectes Ateneu)

Loading Activitats
21 febr.
  • This event has passed.

L’Ateneu Coma Cros acull la presentació de la campanya Lliures a Salt

L’Ateneu Coma Cros acollirà aquest divendres la presentació de la campanya Lliures a Salt. L’Ateneu és un dels projectes escollits per aquesta iniciativa d’Òmnium Cultural, Coop57 I Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), que vol donar suport a aquells projectes que lluiten contra la pobresa, l’exclusió i les desigualtats socials. Aquest divendres 21 de febrer es farà la presentació a Salt per buscar suports i donar a conèixer l’Ateneu i la seva tasca en relació a la gestió cultural comunitària. També s’explicarà l’altre projecte de Lliures de les comarques gironines, Escudella Solidària.
L’acte a partir de les 18h serà conduït per la periodista de l’Ara, Maria Garcia, i comptarà amb Xavier Antich, Ferran Busquets i David Fernandez, representants de les entitats impulsores de Lliures; també amb Mostafà Shaimi, de l’Àgora del Lliures i l’Espai Antirracista de Salt; i membres de l’Ateneu Popular Coma Cros i de l’associació Escudella Solidària, l’altra iniciativa que també rep el suport de Lliures a les comarques gironines.
Lliures és un projecte que impulsen Coop 57, Òmnium Cultural i ECAS des de l’any 2016 amb l’objectiu de construir un fons econòmic i social estable que pugui donar suport econòmic, tècnic i comunitari a mig termini a projectes innovadors, emancipadors i transformadors que treballen arreu del territori català per contribuir a revertir les desigualtats, la pobresa i l’exclusió social. Lliures recull aportacions econòmiques que es destinen directament a finançar els projectes als quals dona suport i també els proveeix d’acompanyament tècnic amb una xarxa de persones i entitats col·laboradores. Els projectes poden rebre finançament de Lliures fins a tres anys i acompanyament tècnic fins a cinc.
Els projectes que acompanya Lliures han de treballar per eradicar les desigualtats i l’exclusió, han de ser iniciatives amb base comunitària; arrelades social i territorialment, liderades o protagonitzades per les pròpies persones a les quals s’adrecen; que resolguin necessitats socials no cobertes detectades per les pròpies persones i comunitats on es desenvolupen; que generen canvis quotidians i que impulsen una transformació cap a una societat més justa.
Presentació a Barcelona el gener passat
El 29 de gener passat prop de 200 persones van omplir la Nau Bostik de Barcelona per a la presentació del Projecte Lliures…de pobresa, d’exclusió i de desigualtats. Les entitats que acompanya el Lliures i que es van presentar van ser Mujeres Pa’lante, l’Ateneu Coma Cros, Escudella Solidària, i Lola no estàs sola. Per part de les entitats impulsores, hi van intervenir Teresa Crespo, vocal de pobresa d‘HYPERLINK (ECAS); David Fernandez, treballador de Coop57, i Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural, que van reflexionar sobre els motius per impulsar el Projecte Lliures.
Final musical de l’acte amb Pony Pisador
Després de la presentació de Lliures, l’Ateneu Coma Cros oferirà el concert al Teler amb el grup El Pony Pisador. Es tracta d’un grup que barreja folk i ritmes tradicionals i que presenta el seu segon disc “Matricular una Galera”. Portaran al teler un directe animat i ple de sons tradicionals revisats per aquest grup de Barcelona format per Guillem Codern (banjo), Ramon Anglada (guitarra), Miquel Pérez (violí), Martí Selga (flautes), Adrià Vila (mandolina).
Divendres, 21 de febrer 18 h
Auditori Ateneu Coma Cros (plaça 1 d’octubre, Salt – Girona)
Per més informació sobre el projecte links:

Vídeo campanya Lliures:

Vídeo dels 4 projectes LLiures:

Agrairíem ens confirméssiu l’assistència o us inscriviu a l’enllaç:

Detalls

Data:
21 febrer, 2020
Hora:
18:00 - 20:00
Categoria:

Properes activitats

 
Temàtica per aquest 2022: Tràfic de Persones! La nit de la iguana . La proposta A partir de projeccions de pel·lícules d’alt nivell de qualitat i contingut. La nit de la Iguana pretén, a través de cicles temàtics, plantejar-nos el perquè de tot plegat. Trencarem esquemes. No anunciarem mai el film que es projectarà. L’horari
  Curs de tècniques de reproducció de plantes El curs de reproducció de plantes pretén ser una introducció a les diferents tècniques sexuals i asexuals per reproduir material vegetal. Durant 4 sessions en format de taller s’explicaran els diferents mètodes de reproducció que tenim a l’abast de forma teòrica amb presentacions d’imatges i es portaran

Contacte

 

Ens trobaràs sempre a les tardes de 16h a 20h i els dimecres de 10h a 20h!

+34722381866
972 249 191 ext. 2356
info@ateneucomacros.cat
C/ Sant Antoni, 1 - 17190, Salt

Butlletí

 

Organitzen

 


Amb el suport de: