All for Joomla The Word of Web Design

Gran èxit del Particamp de Salt 2018!

Més de 50 persones es van citar al Particamp Salt d’aquest dissabte 27 de gener. Un espai d’aprenentatge col·laboratiu i horitzontal, per formar-se entre iguals i per fomentar l’aprenentatge social. Tot compartint interessos comuns, experiència i inquietuds sobre la participació juvenil.

Una activitat que vam organitzar amb Joventut a nivell territorial de girona i també amb l’àrea de joventut de Salt.

La gent arribava a les 10h del matí amb alguna cara de son. Els esperava l’espai de trobada “El Teler” de l’Ateneu Popular Coma Cros preparat per la jornada, a més d’un el sorprenia i es mirava l’espai tot preguntant com s’havia creat un entorn tan acollidor.

La dinàmica era senzilla, després d’un cafè, inscriure’s o corroborar assistència, l’objectiu era una taula plena de post-its. Hora d’escriure i deixar penjat al plafó el tema o inquietud que hi havia més ganes de parlar, treballar, debatre.

Tot seguit breu presentació del poble de Salt a càrrec del regidor de Joventut, també l’àrea de joventut de Salt i el propi Projecte d’ateneu, on vam explicar el procés de més de 5 anys de lluita per aconseguir un espai com aquest, un espai de gestió comunitària que és dels primers lluny de Barcelona, ja sols quedava explicar quins grups de treball s’havien creat a partir de les inquietuds que la gent havia deixat penjades. Així quedaven els 8 grups, 4 per la primera ronda i 4 més per la segona després de parar per esmorzar:

G1: Participació i motivació Juvenil. G2: Joves i comunitat. G3: Com arribem a la gent jove? G4 Participació: associacions i voluntariat.

G5: Gestió de conflictes. G6: Procés Participatiu G7: Metodologies participatives d’emancipació G8: Relacions entre joves.

Tothom es va moure a l’aula que va voler per compartir experiències, coneixements o simplement opinions i contraposar-les i debatir-les. S’anava fent un recull aprofitant l’eina padlet, una aplicació que ve a ser un suro interactiu on penjar comentaris, aportacions, idees, propostes…, podeu consultar-lo:

Una jornada que tothom acabava destacant com a molt positiva i engrescadora per tothom. Era el primer particamp a les comarques gironines i el cinquè a Catalunya. Alguna veu es sentia al final que deia: “el millor particamp que s’ha fet”. I és que ja se sap Salt i l’Ateneu són un espai obert i idoni per créixer des de la pròpia ciutadania.

Empoderament popular i força per avançar com a societat i pensant sobretot amb la joventut una etapa sovint amb falta de comprensió i espais propis.

       

About The Author

Categories

 

Recent Posts

 
Programa d’activitats setembre-desembre 2020
Aquí teniu el programa d’activitats del primer trimestre del curs 2020-2021. Feu-hi un cop d’ull. Hi ha un munt d’activitats! Cursos i tallers, xerrades, concerts, cinema… Són temps difícils i més que mai hem d’entendre l’Ateneu com una eina dels i pels veïns i veïnes de Salt! Un agent i un actiu social i cutlural
Programa activitats Octubre-Desembre 2019
Aquí teniu el programa d’activitats del primer trimestre del curs 2019-2020. Feu-hi un cop d’ull. Hi ha un munt d’activitats! Cursos i tallers, xerrades, concerts, cinema… L’Ateneu és un espai obert a la ciutadania i gestionat per ella mateixa. A partir doncs, de les inquietuds i motivacions rebudes de la gent, entitats, col·lectius i veïns
OFERTA : Tècnic/a de gestió per la Federació i l’Ateneu Popular de la Coma Cros
OFERTA : Tècnic/a de gestió per la Federació i l’Ateneu Popular de la Coma Cros La Federació d’entitats socioculturals de Salt és una associació sense ànim de lucre que té com a activitat principal la programació d’activitats de l’Ateneu Popular de la Coma Cros, segons contracte de serveis. Funcions: Gestionar la documentació i la secretaria
Ja tenim aquí la memòria de l’any 2018!
L’Ateneu té 2 anys d’existència i acaba el primer any complet de programació! En la memòria podreu llegir i veure el recull de activitats assoliments i feina per fer. Ens queden clares però com a reflexions finals 3 idees: Estem en un moment de damandes i reivindicacions clares perquè la nostra prioritat i el que
Programa activitats 2n trimestre 2019
Aquí teniu el programa d’activitats del segon trimestre del 2019. Feu-hi un cop d’ull. Hi ha un munt d’activitats! Cursos i tallers, xerrades, concerts, cinema… L’Ateneu és un espai obert a la ciutadania i gestionat per ella mateixa. A partir doncs, de les inquietuds i motivacions rebudes de la gent, entitats, col·lectius i veïns i

Comentaris recents

 

Contacte

 

Ens trobaràs sempre a les tardes de 16h a 20h i els dimecres de 10h-20h!

+34722381866
972 249 191 ext. 2356
info@ateneucomacros.cat
C/ Sant Antoni, 1 - 17190, Salt

Butlletí

 

Organitzen

 


Amb el suport de: