All for Joomla The Word of Web Design

Gran èxit del Particamp de Salt 2018!

Més de 50 persones es van citar al Particamp Salt d’aquest dissabte 27 de gener. Un espai d’aprenentatge col·laboratiu i horitzontal, per formar-se entre iguals i per fomentar l’aprenentatge social. Tot compartint interessos comuns, experiència i inquietuds sobre la participació juvenil.

Una activitat que vam organitzar amb Joventut a nivell territorial de girona i també amb l’àrea de joventut de Salt.

La gent arribava a les 10h del matí amb alguna cara de son. Els esperava l’espai de trobada “El Teler” de l’Ateneu Popular Coma Cros preparat per la jornada, a més d’un el sorprenia i es mirava l’espai tot preguntant com s’havia creat un entorn tan acollidor.

La dinàmica era senzilla, després d’un cafè, inscriure’s o corroborar assistència, l’objectiu era una taula plena de post-its. Hora d’escriure i deixar penjat al plafó el tema o inquietud que hi havia més ganes de parlar, treballar, debatre.

Tot seguit breu presentació del poble de Salt a càrrec del regidor de Joventut, també l’àrea de joventut de Salt i el propi Projecte d’ateneu, on vam explicar el procés de més de 5 anys de lluita per aconseguir un espai com aquest, un espai de gestió comunitària que és dels primers lluny de Barcelona, ja sols quedava explicar quins grups de treball s’havien creat a partir de les inquietuds que la gent havia deixat penjades. Així quedaven els 8 grups, 4 per la primera ronda i 4 més per la segona després de parar per esmorzar:

G1: Participació i motivació Juvenil. G2: Joves i comunitat. G3: Com arribem a la gent jove? G4 Participació: associacions i voluntariat.

G5: Gestió de conflictes. G6: Procés Participatiu G7: Metodologies participatives d’emancipació G8: Relacions entre joves.

Tothom es va moure a l’aula que va voler per compartir experiències, coneixements o simplement opinions i contraposar-les i debatir-les. S’anava fent un recull aprofitant l’eina padlet, una aplicació que ve a ser un suro interactiu on penjar comentaris, aportacions, idees, propostes…, podeu consultar-lo:

Una jornada que tothom acabava destacant com a molt positiva i engrescadora per tothom. Era el primer particamp a les comarques gironines i el cinquè a Catalunya. Alguna veu es sentia al final que deia: “el millor particamp que s’ha fet”. I és que ja se sap Salt i l’Ateneu són un espai obert i idoni per créixer des de la pròpia ciutadania.

Empoderament popular i força per avançar com a societat i pensant sobretot amb la joventut una etapa sovint amb falta de comprensió i espais propis.

       

Categories

 

Actualitat recent

 
Nou clip “El Teler dona veu a la Cultura” – Guillem Gispert
Estrenem un nou clip aquest cop tenim: 🎭 “Fragments”, de Guillem Gispert i #CompanyiaPolleguera, podeu veure un petit avançament d’aquesta obra basada en l’assaig “Fragments d’un discurs amoròs”, de Roland Barthes, al nou vídeo de la campanya El Teler dona veu a la cultura. Estrena de l’obra el 12 i 13 de febrer a la sala
4t Clip – El teler dona veu a la cultura – Makady Kfree
Estrenem el 4t Clip de “El teler dona veu a la cultura”. Aquest cop donem veu a l’artista Saltenca Makady Kfree que ens porta la seva recepta màgica: “ball i esport.” L’Ateneu Coma Cros de Salt presenta una campanya de defensa i difusió de la cultura a través de clips artístics. L’Ateneu vol donar espai
3r Clip – El teler dona veu a la cultura – Lydia Torrejón
Divendres 5 de febrer a les 12h estrenem el 3r clip de “El teler dona veu a la cultura” amb l’artista saltenca Lydia Torrejon amb Santi Fontclara. Gaudirem d’una cançó inèdita: “Mi concierto imaginario”   Reportatge de tv3 al projecte “El teler dona veu a la cultura” 2n Clip – El Teler dona veu a la
Reportatge de tv3 al projecte “El teler dona veu a la cultura”
TV3 ha fet un reportatge del projecte “El teler dóna veu a la cultura”, agraïdes per la rebuda i l’interès pel projecte! Podeu veure el vídeo: https://ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies-comarques/el-teler-de-lateneu-de-salt-difon-els-artistes-locals-a-les-xarxes/video/6081889/ El Teler dona veu a la cultura!
2n Clip – El Teler dona veu a la cultura
Ja tenim aquí el segon clip de la campanya “El teler, dona veu a la cultura!” Edmond – Entrevista + “Si tu pars” Cada setmana anirem penjant un clip dels diferents artistes que aniran passant pel teler, perquè el teler segueix telant, teixint i creant cultura! + info:
1r clip – El teler dona veu a la cultura.
Primer clip de la campanya “El teler, dona veu a la cultura!” Paula Grande – Entrevista + “Me interesa” Cada setmana anirem penjant un clip dels diferents artistes que aniran passant pel teler, perquè seguim el teler segueix telant, teixint i creant cultura! +info: El Teler dona veu a la cultura!

Comentaris recents

 

Contacte

 

Ens trobaràs sempre a les tardes de 16h a 20h i els dimecres de 10h-20h!

+34722381866
972 249 191 ext. 2356
info@ateneucomacros.cat
C/ Sant Antoni, 1 - 17190, Salt

Butlletí

 

Organitzen

 


Amb el suport de: