All for Joomla The Word of Web Design

Gran èxit del Particamp de Salt 2018!

Més de 50 persones es van citar al Particamp Salt d’aquest dissabte 27 de gener. Un espai d’aprenentatge col·laboratiu i horitzontal, per formar-se entre iguals i per fomentar l’aprenentatge social. Tot compartint interessos comuns, experiència i inquietuds sobre la participació juvenil.

Una activitat que vam organitzar amb Joventut a nivell territorial de girona i també amb l’àrea de joventut de Salt.

La gent arribava a les 10h del matí amb alguna cara de son. Els esperava l’espai de trobada “El Teler” de l’Ateneu Popular Coma Cros preparat per la jornada, a més d’un el sorprenia i es mirava l’espai tot preguntant com s’havia creat un entorn tan acollidor.

La dinàmica era senzilla, després d’un cafè, inscriure’s o corroborar assistència, l’objectiu era una taula plena de post-its. Hora d’escriure i deixar penjat al plafó el tema o inquietud que hi havia més ganes de parlar, treballar, debatre.

Tot seguit breu presentació del poble de Salt a càrrec del regidor de Joventut, també l’àrea de joventut de Salt i el propi Projecte d’ateneu, on vam explicar el procés de més de 5 anys de lluita per aconseguir un espai com aquest, un espai de gestió comunitària que és dels primers lluny de Barcelona, ja sols quedava explicar quins grups de treball s’havien creat a partir de les inquietuds que la gent havia deixat penjades. Així quedaven els 8 grups, 4 per la primera ronda i 4 més per la segona després de parar per esmorzar:

G1: Participació i motivació Juvenil. G2: Joves i comunitat. G3: Com arribem a la gent jove? G4 Participació: associacions i voluntariat.

G5: Gestió de conflictes. G6: Procés Participatiu G7: Metodologies participatives d’emancipació G8: Relacions entre joves.

Tothom es va moure a l’aula que va voler per compartir experiències, coneixements o simplement opinions i contraposar-les i debatir-les. S’anava fent un recull aprofitant l’eina padlet, una aplicació que ve a ser un suro interactiu on penjar comentaris, aportacions, idees, propostes…, podeu consultar-lo:

Una jornada que tothom acabava destacant com a molt positiva i engrescadora per tothom. Era el primer particamp a les comarques gironines i el cinquè a Catalunya. Alguna veu es sentia al final que deia: “el millor particamp que s’ha fet”. I és que ja se sap Salt i l’Ateneu són un espai obert i idoni per créixer des de la pròpia ciutadania.

Empoderament popular i força per avançar com a societat i pensant sobretot amb la joventut una etapa sovint amb falta de comprensió i espais propis.

       

About The Author

Categories

 

Recent Posts

 
Xerrada “Articulant respostes comunitàries a la crisi” activitat dins la #FESC2020 de la  @XES_cat
Ja podeu mirar la Xerrada: “Articulant respostes comunitàries a la crisi” activitat dins la #FESC2020 (Fira de l’economia solidària de Catalunya) de la @XES_cat   xarxa d’economia solidària de Catalunya. On vam participar el 13/11 juntament amb companyes d’altres projectes del territori com: @LaTrocaSants ,@PdcPobleSec, Can Peguer/Turó de la Peira-xarxes de suport, Col·lectiu de professionals
Suspensió Concert Eduard Canimas
Aquest era un concert especial de celebració dels 10 anys del seu mític disc Sagrat Cor. Un concert únic amb col·laboracions i sorpreses que no podem garantir que es pugui dur a terme de la manera que voldríem el 14 de novembre, sabent que de moment es perllonga el toc de queda 15 dies més
Eduard Canimes – 10 anys de Sagrat Cor (concert únic)
Eduard Canimas – 10 anys de sagrat cor- Concert especial commemoració de la publicació d’aquest gran disc de l’autor Eduard Canimas presenta un espectacle amb un format únic i especial per a aquesta ocasió, centrat en el seu disc més espiritual: sagrat cor. Un disc emblema que ha rebut molts reconeixements i que és referència
Programa d’activitats setembre-desembre 2020
Aquí teniu el programa d’activitats del primer trimestre del curs 2020-2021. Feu-hi un cop d’ull. Hi ha un munt d’activitats! Cursos i tallers, xerrades, concerts, cinema… Són temps difícils i més que mai hem d’entendre l’Ateneu com una eina dels i pels veïns i veïnes de Salt! Un agent i un actiu social i cutlural
Programa activitats Octubre-Desembre 2019
Aquí teniu el programa d’activitats del primer trimestre del curs 2019-2020. Feu-hi un cop d’ull. Hi ha un munt d’activitats! Cursos i tallers, xerrades, concerts, cinema… L’Ateneu és un espai obert a la ciutadania i gestionat per ella mateixa. A partir doncs, de les inquietuds i motivacions rebudes de la gent, entitats, col·lectius i veïns

Comentaris recents

 

Contacte

 

Ens trobaràs sempre a les tardes de 16h a 20h i els dimecres de 10h-20h!

+34722381866
972 249 191 ext. 2356
info@ateneucomacros.cat
C/ Sant Antoni, 1 - 17190, Salt

Butlletí

 

Organitzen

 


Amb el suport de: