All for Joomla The Word of Web Design

Gran èxit del Particamp de Salt 2018!

Més de 50 persones es van citar al Particamp Salt d’aquest dissabte 27 de gener. Un espai d’aprenentatge col·laboratiu i horitzontal, per formar-se entre iguals i per fomentar l’aprenentatge social. Tot compartint interessos comuns, experiència i inquietuds sobre la participació juvenil.

Una activitat que vam organitzar amb Joventut a nivell territorial de girona i també amb l’àrea de joventut de Salt.

La gent arribava a les 10h del matí amb alguna cara de son. Els esperava l’espai de trobada “El Teler” de l’Ateneu Popular Coma Cros preparat per la jornada, a més d’un el sorprenia i es mirava l’espai tot preguntant com s’havia creat un entorn tan acollidor.

La dinàmica era senzilla, després d’un cafè, inscriure’s o corroborar assistència, l’objectiu era una taula plena de post-its. Hora d’escriure i deixar penjat al plafó el tema o inquietud que hi havia més ganes de parlar, treballar, debatre.

Tot seguit breu presentació del poble de Salt a càrrec del regidor de Joventut, també l’àrea de joventut de Salt i el propi Projecte d’ateneu, on vam explicar el procés de més de 5 anys de lluita per aconseguir un espai com aquest, un espai de gestió comunitària que és dels primers lluny de Barcelona, ja sols quedava explicar quins grups de treball s’havien creat a partir de les inquietuds que la gent havia deixat penjades. Així quedaven els 8 grups, 4 per la primera ronda i 4 més per la segona després de parar per esmorzar:

G1: Participació i motivació Juvenil. G2: Joves i comunitat. G3: Com arribem a la gent jove? G4 Participació: associacions i voluntariat.

G5: Gestió de conflictes. G6: Procés Participatiu G7: Metodologies participatives d’emancipació G8: Relacions entre joves.

Tothom es va moure a l’aula que va voler per compartir experiències, coneixements o simplement opinions i contraposar-les i debatir-les. S’anava fent un recull aprofitant l’eina padlet, una aplicació que ve a ser un suro interactiu on penjar comentaris, aportacions, idees, propostes…, podeu consultar-lo:

Una jornada que tothom acabava destacant com a molt positiva i engrescadora per tothom. Era el primer particamp a les comarques gironines i el cinquè a Catalunya. Alguna veu es sentia al final que deia: “el millor particamp que s’ha fet”. I és que ja se sap Salt i l’Ateneu són un espai obert i idoni per créixer des de la pròpia ciutadania.

Empoderament popular i força per avançar com a societat i pensant sobretot amb la joventut una etapa sovint amb falta de comprensió i espais propis.

       

About The Author

Categories

 

Recent Posts

 
Programa Cursos/tallers nou curs 2018-2019
Ja tenim a punt el nou programa d’activitats del primer trimestre del nou curs 2018-2019. Feu-hi un cop d’ull. Hi ha un munt d’activitats! Hi podeu veure també l’activitat de gestió comunitària de l’Ateneu: les trobades de comissions, assemblees i demés. L’Ateneu és un espai obert a la ciutadania i gestionat per ella mateixa. A
Gran èxit del Particamp de Salt 2018!
Més de 50 persones es van citar al Particamp Salt d’aquest dissabte 27 de gener. Un espai d’aprenentatge col·laboratiu i horitzontal, per formar-se entre iguals i per fomentar l’aprenentatge social. Tot compartint interessos comuns, experiència i inquietuds sobre la participació juvenil. Una activitat que vam organitzar amb Joventut a nivell territorial de girona i també
Programa d’activitats gener-març 2018
Ja tenim apunt el nou programa d’activitats del trimestre. Feu-hi un cop d’ull. Hi ha un munt d’activitats! Treballem per oferir una programació d’activitats i usos, recollint idees i propostes de les entitats i ciutadans de Salt. Descarrega: gen-mar2018-ateneuPopularComacros_vertical.pdf  
Taller de percussió en família + vermut
A quatre bandes! Percussió 100% saltenca amb La Banda del Rec, Casumai, Diables d’en Pere Botero i Giro K’tras TALLER DE PERCUSSIÓ EN FAMÍLIA + VERMUT Data: 8 d’octubre Hora: de 11:00h a 13.00h Lloc: davant de la Coma Cros amb vermut final al “Teler” (Ateneu) taller a quatre bandes pdf  
Creem l’espai de trobada de l’Ateneu
Jornades de treball per fer realitat l'espai de trobada de la Coma Cros. Construïm l'Ateneu que volem! Vine i participa! Ens calen mans!!
Trobada comissió espais
El proper dimarts 11 d'abril, a les 18h, la comissió d'espais de l'ateneu ens reunirem. Vine i participa de com ha de ser l'espai de trobada de l'Ateneu.

Comentaris recents

 

Vídeo

 

El projecte

 

El projecte de l'Ateneu Popular Coma Cros és fruit de la feina de més de 30 entitats i persones a títol individual.

Construïm entre totes les persones, entitats i col·lectius un espai obert a la població de Salt.

Contacte

 

Dilluns i dimarts de 11.30 h a 14.00 h.
De dilluns a divendres de 16.00 h a 20.00 h.

972 249 191 ext. 2356
info@ateneucomacros.cat
C/ Sant Antoni, 1 - 17190, Salt