All for Joomla The Word of Web Design

Fem memòria: Les etapes viscudes fins a dia d’avui

CRONOLOGIA ATENEU POPULAR COMA CROS

Antecedents: Absència total a Salt d’espais comunitaris i amb una demanda històrica per part de la població

1– Creació assemblea “Espai Salt” – tardor 2012 – estiu 2013:

Grup nombrós de veïnes i veïns de Salt es reuneixen per posar fil a l’agulla a la demanda històrica del poble. Es crea l’assemblea “Espai Salt”.

 • Al llarg de les assemblees d’ “Espai Salt” es parla i debat sobre possibles espais, models de gestió, contingut i valors.
 • Jornades de formació per conèixer altres experiències i també de reflexió per consensuar continguts.
 • Campanya “El poble vol les claus”  amb l’objectiu d’aglutinar més gent

2- Procés participatiu “Posem fil a la Coma Cros” – estiu 2013:

 • Des del Consell de Ciutat (òrgan consultiu de l’ajuntament amb participació ciutadana) es crea una comissió per organitzar el procés participatiu “Posem fil a la Coma Cros”, amb participació activa de l’assemblea d’Espai Salt.
 • Es fan 3 jornades de dissabte al matí amb la participació de 60 persones i 17 entitats.
 • El resultat principal és l’aposta per un “model de gestió comunitària mixta: titularitat pública municipal però amb gestió comunitària, regulada per un conveni amb l’ajuntament”.

3- Constitució de l’Assemblea de l’Ateneu Popular Coma Cros – octubre 2013

 • Neix l’Assemblea amb l’acord de 68 persones i representants de 26 entitats.
 • Es presenta al Consell de Ciutat i també a una comissió del govern municipal que respon positivament.

4- Jornada “Engeguem la Coma Cros” i presentació Projecte Provisional de Gestió de l’Ateneu Popular de la Coma Cros – primavera – estiu 2014.

 • Projecte validat per més de 40 entitats i que recull les propostes fetes col·lectivament del procés Posem fil a la Coma Cros i les jornades Engeguem la Coma Cros.

5- Contractació figura tècnica i avanç de les negociacions – tardor 2014

 • Contractació una tècnica mig per la dinamització de l’Ateneu de la Factoria Cultural Coma Cros per part de l’Ajuntament. Octubre.
 • Reunió entre comissions negociadores (en procés de negociació des d’octubre 2013) acorden posar en funcionament el model de gestió comunitària del projecte presentat per l’Assemblea creant un grup mixt amb la persona contractada i el gerent però postposant la signatura del conveni a la constitució legal de l’entitat gestora i per assajar el funcionament del model – novembre 2014

6- Negativa de l’Ajuntament i fi de les negociacions – febrer 2015

 • Després de veure com l’acord no es materialitza i observant una gestió paral·lela de l’espai d’esquena a l’Assemblea, es fan reunions amb grups polítics i es porta a ple el debat de la gestió de l’Ateneu. L’actuació de l’alcalde fa evident que no hi ha voluntat política i s’al·leguen problemes de legalitat per la fórmula del conveni.

7. Campanya “A Salt tenim un projecte” – primavera-estiu 2015

 • S’aturen les negociacions amb el govern municipal i l’Assemblea fa una campanya per posar a debat el futur de l’Ateneu de cares a les eleccions municipals de març. S’aconsegueix que diversos partits ho posin al seu programa electoral.

8- Canvi de govern i noves expectatives – primavera/estiu 2015

 • Visites a equipaments públics de gestió comunitària a Barcelona per conèixer altres experiències.
 • Amb el nou govern municipal, s’inicien de nou les negociacions amb noves perspectives – possibilitat de concurs.
 • Treball de les comissions.

9- Creació de la Federació d’entitats socioculturals de Salt – Gener 2016

 • Les entitats i persones membres de l’Assemblea de l’Ateneu es constitueixen com a Federació d’entitats socioculturals de Salt.
 • La Federació es proposa com a agent col·lectiu per a la gestió de l’Ateneu d’Entitats de la Coma Cros, recollint una demanda històrica i amb la voluntat de poder estendre la proposta en la gestió de futurs casals de barris o d’altres.

10.- La Federació d’entitats socioculturals de Salt guanya el concurs per a gestió de la programació de l’Ateneu amb el projecte d’Ateneu Popular Coma Cros de gestió comunitària. Febrer 2017

Properes activitats

 
Si voleu cantar cançons de taverna, el dimarts 31 de maig a les 8 del vespre ens trobem a la cantada a l’espai El Teler de l’Ateneu de la Coma Cros de Salt a càrrec del cantant i acordionista Ignasi Marco. Abans, farem dues sessions per preparar la cantada, que tindran lloc a l’Aulatradi els
Des del 17 de maig fins al 15 de juny DIMARTS de 9:30 a 13:30 DIMECRES de 9:30 a 13:30 Manteniment i ajust de bicicletes usades. Mecànica pam a pam. Cada alumne pot arribar a fer-se la pròpia bicicleta. Curs per ciclistes aficionades i/o inserció sociolaboral.      
Formació bicicletes adaptades CONDUCTORA DE TRICICLES Curs teòric i pràctic amb prova pilot a la residencia de gent gran de Salt OFERT PER AURORACOOP.cat DIJOUS 26 i DIVENDRES 27 DE MAIG   de 16:00 a 20:00  Sessions teòriques DISSABTE 28 i DIUMENGE 29 DE MAIG  de 10:00 a 14:00   pràctiques reals Sessions pràctiques que es realitzaran
Taller per aprendre els passos i l’essència bàsica dels balls folk més típics que podem trobar en una plaça de Catalunya o Europa. Un taller d’introducció que et permetrà ballar a qualsevol plaça. No requereix experiència prèvia de ball.     Si us agrada, pot ser una bona preparació per apuntar-vos i ballar a raig
No et perdis aquest gran festival de música i ball folk! Descarrega’t la programació QRambla
Taller per aprendre els passos i l’essència bàsica dels balls folk més típics que podem trobar en una plaça de Catalunya o Europa. Un taller d’introducció que et permetrà ballar a qualsevol plaça. No requereix experiència prèvia de ball.     Si us agrada, pot ser una bona preparació per apuntar-vos i ballar a raig

Contacte

 

Ens trobaràs sempre a les tardes de 16h a 20h i els dimecres de 10h a 20h!

+34722381866
972 249 191 ext. 2356
info@ateneucomacros.cat
C/ Sant Antoni, 1 - 17190, Salt

Butlletí

 

Organitzen

 


Amb el suport de: