All for Joomla The Word of Web Design

Volem fer el debat tot i les traves administratives de l’Ajuntament

L’Assemblea d’entitats de l’Ateneu Coma-Cros organitzarà un debat-taula rodona sobre el futur d’aquest equipament el pròxim 8 de maig a partir de les 19h a la Coma-Cros. La convocatòria es fa tot i les traves administratives que ha imposat l’Ajuntament de Salt que requereix a les entitats organitzadores la taxa de 125€ per fer servir l’Auditori d’aquest espai, al·legant que es tracta d’un acte polític.

L’Assemblea ha convocat a les diferents candidatures municipals, les entitats de la vila, així com experts en temes d’espai públic per debatre sobre l’estat actual de l’equipament i sobre el model idoni per els veïns de Salt. Aquest acte es portarà a terme en un dels espais de la Coma-Cros a definir, donades les traves administratives que ha imposat l’Ajuntament.
En un primer moment, el consistori va denegar la petició de l’Auditori de la Coma-Cros a l’entitat membre de l’Assemblea 17190 UniverSalt per no disposar d’una assegurança de responsabilitat civil. Davant d’aquest fet, va ser l’entitat CAU de Salt qui va fer la instància per l’espai, ja que sí disposa d’aquest tipus d’assegurança. La resposta de l’Ajuntament, a dia 4 de maig, ha estat que cal pagar la taxa de 125€ euros en un termini màxim de dos dies (és a dir, data límit el 6 de maig, a dos dies del debat) per tractar-se d’un acte polític.

L’Assemblea d’entitats de l’Ateneu Coma-Cros no considerem que sigui justa aquesta taxa, donat que en les bases d’ús d’espais comuns de la Coma-Cros diuen que “les entitats de Salt podran fer ús dels espais comuns de la Factoria Cultural Coma-Cros”, i afegeix que “l’ús d’aquests espais serà gratuït per a les Entitats del municipi”. En el mateix document informa també que s’haurà de sol·licitar l’ús de l’espai amb un mínim de 15 dies d’antelació (es va presentar la sol·licitud el dia 20 d’abril), i que “l’Oficina tindrà l’obligació de respondre, en un termini màxim de 5 dies hàbils”, mentre que la resposta s’ha rebut el dia 4 de maig.
Pel que fa a l’argument que es tracta d’un acte polític, considerem que no és una justificació vàlida ja que tracta d’un acte organitzat per cap partit polític, sinó que convida a les candidatures i també altres entitats i persones a títol individual a debatre sobre un tema cabdal per la vida associativa de la població. Per tant, s’ha decidit que no es pagarà aquesta taxa i es buscarà un espai alternatiu però l’organització del debat segueix en peu.

Des de l’Assemblea es vol remarcar que aquestes traves administratives són reiterades en la política del govern local ja que, aquesta mateixa setmana, a l’entitat Espai Antiracista també se li han imposat unes taxes de més de 300€ per a la utilització de l’Ateneu i també se’ls ha denegat l’ús del pati de l’escola La Farga on es volia organitzar un debat sobre el dret a vot de les persones d’origen immigrant.
L’entitat el CAU en representació de l’Assemblea ha intentat reunir-se avui amb Alcaldia per trobar una alternativa a l’espai i des del consistori s’han negat a rebre’ls.

L’Assemblea de l’Ateneu Coma-Cros, per tant, us convoca a tots els ciutadans, entitats, i mitjans de comunicació que vulguin assistir al següent acte:

DEBAT-TAULA RODONA “EL FUTUR DE L’ATENEU COMA-CROS”
Data: 8 de maig del 2015
Hora: 19h
Lloc: Coma-Cros

Presentat i moderat pel Dr. Marco Aparicio, professor de Dret Constitucional a la Universitat de Girona. El debat estarà protagonitzat per diferents convidats i polítics i serà obert al públic en general.

About The Author

Leave A Comment

Categories

 

Recent Posts

 
Explicació activitats i cursos interromputs.
Bon nadal i feliç any nou a tothom! Abans de tancar l’any compartim informació referent a la nostre programació de cursos i tallers: Sentim la necessitat de tornar a compartir informació amb vosaltres, per transparència i empatia: Entenem que les restriccions i limitacions derivades de la situació actual amb la Covid-19 són conegudes i compartides
Xerrada “Articulant respostes comunitàries a la crisi” activitat dins la #FESC2020 de la  @XES_cat
Ja podeu mirar la Xerrada: “Articulant respostes comunitàries a la crisi” activitat dins la #FESC2020 (Fira de l’economia solidària de Catalunya) de la @XES_cat   xarxa d’economia solidària de Catalunya. On vam participar el 13/11 juntament amb companyes d’altres projectes del territori com: @LaTrocaSants ,@PdcPobleSec, Can Peguer/Turó de la Peira-xarxes de suport, Col·lectiu de professionals
Suspensió Concert Eduard Canimas
Aquest era un concert especial de celebració dels 10 anys del seu mític disc Sagrat Cor. Un concert únic amb col·laboracions i sorpreses que no podem garantir que es pugui dur a terme de la manera que voldríem el 14 de novembre, sabent que de moment es perllonga el toc de queda 15 dies més
Eduard Canimes – 10 anys de Sagrat Cor (concert únic)
Eduard Canimas – 10 anys de sagrat cor- Concert especial commemoració de la publicació d’aquest gran disc de l’autor Eduard Canimas presenta un espectacle amb un format únic i especial per a aquesta ocasió, centrat en el seu disc més espiritual: sagrat cor. Un disc emblema que ha rebut molts reconeixements i que és referència
Programa d’activitats setembre-desembre 2020
Aquí teniu el programa d’activitats del primer trimestre del curs 2020-2021. Feu-hi un cop d’ull. Hi ha un munt d’activitats! Cursos i tallers, xerrades, concerts, cinema… Són temps difícils i més que mai hem d’entendre l’Ateneu com una eina dels i pels veïns i veïnes de Salt! Un agent i un actiu social i cutlural

Comentaris recents

 

Contacte

 

Ens trobaràs sempre a les tardes de 16h a 20h i els dimecres de 10h-20h!

+34722381866
972 249 191 ext. 2356
info@ateneucomacros.cat
C/ Sant Antoni, 1 - 17190, Salt

Butlletí

 

Organitzen

 


Amb el suport de: