All for Joomla The Word of Web Design

Volem fer el debat tot i les traves administratives de l’Ajuntament

L’Assemblea d’entitats de l’Ateneu Coma-Cros organitzarà un debat-taula rodona sobre el futur d’aquest equipament el pròxim 8 de maig a partir de les 19h a la Coma-Cros. La convocatòria es fa tot i les traves administratives que ha imposat l’Ajuntament de Salt que requereix a les entitats organitzadores la taxa de 125€ per fer servir l’Auditori d’aquest espai, al·legant que es tracta d’un acte polític.

L’Assemblea ha convocat a les diferents candidatures municipals, les entitats de la vila, així com experts en temes d’espai públic per debatre sobre l’estat actual de l’equipament i sobre el model idoni per els veïns de Salt. Aquest acte es portarà a terme en un dels espais de la Coma-Cros a definir, donades les traves administratives que ha imposat l’Ajuntament.
En un primer moment, el consistori va denegar la petició de l’Auditori de la Coma-Cros a l’entitat membre de l’Assemblea 17190 UniverSalt per no disposar d’una assegurança de responsabilitat civil. Davant d’aquest fet, va ser l’entitat CAU de Salt qui va fer la instància per l’espai, ja que sí disposa d’aquest tipus d’assegurança. La resposta de l’Ajuntament, a dia 4 de maig, ha estat que cal pagar la taxa de 125€ euros en un termini màxim de dos dies (és a dir, data límit el 6 de maig, a dos dies del debat) per tractar-se d’un acte polític.

L’Assemblea d’entitats de l’Ateneu Coma-Cros no considerem que sigui justa aquesta taxa, donat que en les bases d’ús d’espais comuns de la Coma-Cros diuen que “les entitats de Salt podran fer ús dels espais comuns de la Factoria Cultural Coma-Cros”, i afegeix que “l’ús d’aquests espais serà gratuït per a les Entitats del municipi”. En el mateix document informa també que s’haurà de sol·licitar l’ús de l’espai amb un mínim de 15 dies d’antelació (es va presentar la sol·licitud el dia 20 d’abril), i que “l’Oficina tindrà l’obligació de respondre, en un termini màxim de 5 dies hàbils”, mentre que la resposta s’ha rebut el dia 4 de maig.
Pel que fa a l’argument que es tracta d’un acte polític, considerem que no és una justificació vàlida ja que tracta d’un acte organitzat per cap partit polític, sinó que convida a les candidatures i també altres entitats i persones a títol individual a debatre sobre un tema cabdal per la vida associativa de la població. Per tant, s’ha decidit que no es pagarà aquesta taxa i es buscarà un espai alternatiu però l’organització del debat segueix en peu.

Des de l’Assemblea es vol remarcar que aquestes traves administratives són reiterades en la política del govern local ja que, aquesta mateixa setmana, a l’entitat Espai Antiracista també se li han imposat unes taxes de més de 300€ per a la utilització de l’Ateneu i també se’ls ha denegat l’ús del pati de l’escola La Farga on es volia organitzar un debat sobre el dret a vot de les persones d’origen immigrant.
L’entitat el CAU en representació de l’Assemblea ha intentat reunir-se avui amb Alcaldia per trobar una alternativa a l’espai i des del consistori s’han negat a rebre’ls.

L’Assemblea de l’Ateneu Coma-Cros, per tant, us convoca a tots els ciutadans, entitats, i mitjans de comunicació que vulguin assistir al següent acte:

DEBAT-TAULA RODONA “EL FUTUR DE L’ATENEU COMA-CROS”
Data: 8 de maig del 2015
Hora: 19h
Lloc: Coma-Cros

Presentat i moderat pel Dr. Marco Aparicio, professor de Dret Constitucional a la Universitat de Girona. El debat estarà protagonitzat per diferents convidats i polítics i serà obert al públic en general.

Leave A Comment

Actualitat recent

 
Programa d’activitats setembre-desembre 2021
Ja tenim aquí el nou programa d’activitats pel primer trimestre del curs 2021-2022. Feu-hi un cop d’ull. Hi ha un munt d’activitats! Cursos i tallers, xerrades, concerts, cinema… De moment podeu veure el fulletó en PDF, però ben aviat, totes la programació també al web. Les inscripcions comencen el 13 de setembre. Descarrega-te’l (Tot i
Oberta la recollida de demandes d’ús de les aules: trimestre setembre-desembre del 2021
Omple el formulari per demanar l’ús de les aules pel proper trimestre (no cal omplir formulari per usos puntuals). Es pot fer la petició per tot el curs (2021-2022), però es reorganitzaran les aules cada 3 mesos.   L’Ateneu Popular de la Coma Cros és un espai sociocultural que funciona a través de la gestió
La ratafia no és només un Licor! gran jornada de taller de ratafia a les hortes de Salt
LA RATAFIA NO ÉS NOMÉS UN LICOR La Comissió Pagesa de l’Ateneu Popular Coma Cros i l’Associació Milfulles organitzen un taller d’elaboració de ratafia amb molt de gust a territori. Que va començar ahir 29 de juny a les 18h a l’hort Milfulles de l’Ateneu. Si bé l’objectiu principal de la nostra trobada és elaborar
Torna el torn de nit a l’Ateneu!
Aquest 2021 recuperem el festival “Torn de Nit” on convidem a tothom a fitxar! El Torn de Nit és una proposta escènica d’estiu de l’Ateneu Popular Coma Cros, aquest cicle rep aquest nom com a homenatge a la memòria fabril de la Coma Cros. Es convida a tothom al torn de nit de la Coma
Gran Jornada: Reactivem l’Ateneu!
el dijous 17 de juny hi va haver la trobada “Reactivem l’Ateneu” per fer pluja d’idees, amb propostes i visions per fer créixer el projecte. Molts bones sensacions ganes i energia per engegar el proper curs, amb nova programació! Enfortim la gestió comunitària, apunta’t a les comissions i grups de treball de l’Ateneu i participa-hi.
Eduard Canimas “Puc tancar i obrir” El teler dona veu a la Cultura
Ja tenim un nou vídeo de “El teler dona veu a la cultura” i aquest cop a més serveix per anunciar la nova data de concert 23 de maig al Canal, del concert especial “Celebrem 10 anys del Sagrat Cor” concert especial i únic per la ocasió centrat en el Sagrat Cor disc icona de

Comentaris recents

 

Properes activitats

 
El surrealisme màgic de Mario López ens inundarà d’emocions el proper Divendres 10 de desembre, al Teler de l’Ateneu. Entre joc i joc, moments màgics i còmics a la vegada, gaudirem d’una proposta sublim!    
En aquesta sessió aprendrem a netejar la casa sense embrutar el món. Aprendrem a fer sabó de rentar la roba i altres tipus de netejadors naturals i sostenibles.
Mandincant es centra en cançons  tradicionals del poble Mandé, cantades en  Mandinka i Bambara. Cançons mil·lenàries  que han perdurat al llarg del temps a través  de la tradició oral, de generació en generació,  fins a l’actualitat.  La música, el cant i els instruments musicals  neixen de l’ésser humà, els trobem arreu del  món amb sonoritats,

Contacte

 

Ens trobaràs sempre a les tardes de 16h a 20h i els dimecres de 10h a 20h!

+34722381866
972 249 191 ext. 2356
info@ateneucomacros.cat
C/ Sant Antoni, 1 - 17190, Salt

Butlletí

 

Organitzen

 


Amb el suport de: