All for Joomla The Word of Web Design

(No s'inclouen els Cursos i tallers trimestrals o els Projectes Ateneu)

Loading Activitats
18 des.

Mandincant es centra en cançons  tradicionals del poble Mandé, cantades en  Mandinka i Bambara. Cançons mil·lenàries  que han perdurat al llarg del temps a través  de la tradició oral, de generació en generació,  fins a l’actualitat. 

La música, el cant i els instruments musicals  neixen de l’ésser humà, els trobem arreu del  món amb sonoritats, ritmes, melodies i formes  molt diverses. Les músiques tradicionals conformen la  identitat d’un poble, és el reflex de les  diferents cultures. 

Dins del bast territori que engloba Àfrica  Occidental, hi trobem el poble Mandé, una  cultura en la qual hi trobem diferents grups  ètnics, com per exemple: els Yula, Mandinka,  Bambara, Susú, etc.i països com: Guinea  Bissau, Senegal, Gàmbia,Burkina Faso, Mali… 

Mandincant es centra en cançons  tradicionals del poble Mandé, cantades en  Mandinka i Bambara. Cançons mil·lenàries  que han perdurat al llarg del temps a través  de la tradició oral, de generació en generació,  fins a l’actualitat. 

Aquest taller consta de 2 parts:  Introducció a les Músiques de Tradició Oral,  concretament a la música Mandé + Pràctica  d’algunes cançons. 

Durant el primer bloc, ens ubicarem a nivell  històric, sociocultural i artístic, del  recorregut de les Músiques de Tradició Oral  a l’Àfrica Occidental. 

A continuació aprendrem les lletres  d’algunes cançons i el seu significat, per tot  seguit posar-nos a cantar tots junts. 

Les cançons que es treballaran han estat  adaptades al cant coral, jugant amb  diferents veus i polifonies.

Impartit per: Momi Maiga, Núria Domènech i Karol Green.

Detalls

Data:
18 desembre
Hora:
11:00 - 13:30
Preu:
20€
Categoria:
Website:
http://www.ateneucomacros.cat/esdeveniment/mandincant/

Properes activitats

 
El surrealisme màgic de Mario López ens inundarà d’emocions el proper Divendres 10 de desembre, al Teler de l’Ateneu. Entre joc i joc, moments màgics i còmics a la vegada, gaudirem d’una proposta sublim!    
En aquesta sessió aprendrem a netejar la casa sense embrutar el món. Aprendrem a fer sabó de rentar la roba i altres tipus de netejadors naturals i sostenibles.
Mandincant es centra en cançons  tradicionals del poble Mandé, cantades en  Mandinka i Bambara. Cançons mil·lenàries  que han perdurat al llarg del temps a través  de la tradició oral, de generació en generació,  fins a l’actualitat.  La música, el cant i els instruments musicals  neixen de l’ésser humà, els trobem arreu del  món amb sonoritats,

Contacte

 

Ens trobaràs sempre a les tardes de 16h a 20h i els dimecres de 10h a 20h!

+34722381866
972 249 191 ext. 2356
info@ateneucomacros.cat
C/ Sant Antoni, 1 - 17190, Salt

Butlletí

 

Organitzen

 


Amb el suport de: