All for Joomla The Word of Web Design

Gran èxit del Particamp de Salt 2018!

Més de 50 persones es van citar al Particamp Salt d’aquest dissabte 27 de gener. Un espai d’aprenentatge col·laboratiu i horitzontal, per formar-se entre iguals i per fomentar l’aprenentatge social. Tot compartint interessos comuns, experiència i inquietuds sobre la participació juvenil.

Una activitat que vam organitzar amb Joventut a nivell territorial de girona i també amb l’àrea de joventut de Salt.

La gent arribava a les 10h del matí amb alguna cara de son. Els esperava l’espai de trobada “El Teler” de l’Ateneu Popular Coma Cros preparat per la jornada, a més d’un el sorprenia i es mirava l’espai tot preguntant com s’havia creat un entorn tan acollidor.

La dinàmica era senzilla, després d’un cafè, inscriure’s o corroborar assistència, l’objectiu era una taula plena de post-its. Hora d’escriure i deixar penjat al plafó el tema o inquietud que hi havia més ganes de parlar, treballar, debatre.

Tot seguit breu presentació del poble de Salt a càrrec del regidor de Joventut, també l’àrea de joventut de Salt i el propi Projecte d’ateneu, on vam explicar el procés de més de 5 anys de lluita per aconseguir un espai com aquest, un espai de gestió comunitària que és dels primers lluny de Barcelona, ja sols quedava explicar quins grups de treball s’havien creat a partir de les inquietuds que la gent havia deixat penjades. Així quedaven els 8 grups, 4 per la primera ronda i 4 més per la segona després de parar per esmorzar:

G1: Participació i motivació Juvenil. G2: Joves i comunitat. G3: Com arribem a la gent jove? G4 Participació: associacions i voluntariat.

G5: Gestió de conflictes. G6: Procés Participatiu G7: Metodologies participatives d’emancipació G8: Relacions entre joves.

Tothom es va moure a l’aula que va voler per compartir experiències, coneixements o simplement opinions i contraposar-les i debatir-les. S’anava fent un recull aprofitant l’eina padlet, una aplicació que ve a ser un suro interactiu on penjar comentaris, aportacions, idees, propostes…, podeu consultar-lo:

Una jornada que tothom acabava destacant com a molt positiva i engrescadora per tothom. Era el primer particamp a les comarques gironines i el cinquè a Catalunya. Alguna veu es sentia al final que deia: “el millor particamp que s’ha fet”. I és que ja se sap Salt i l’Ateneu són un espai obert i idoni per créixer des de la pròpia ciutadania.

Empoderament popular i força per avançar com a societat i pensant sobretot amb la joventut una etapa sovint amb falta de comprensió i espais propis.

       

Actualitat recent

 
Programa d’activitats setembre-desembre 2021
Ja tenim aquí el nou programa d’activitats pel primer trimestre del curs 2021-2022. Feu-hi un cop d’ull. Hi ha un munt d’activitats! Cursos i tallers, xerrades, concerts, cinema… De moment podeu veure el fulletó en PDF, però ben aviat, totes la programació també al web. Les inscripcions comencen el 13 de setembre. Descarrega-te’l (Tot i
Oberta la recollida de demandes d’ús de les aules: trimestre setembre-desembre del 2021
Omple el formulari per demanar l’ús de les aules pel proper trimestre (no cal omplir formulari per usos puntuals). Es pot fer la petició per tot el curs (2021-2022), però es reorganitzaran les aules cada 3 mesos.   L’Ateneu Popular de la Coma Cros és un espai sociocultural que funciona a través de la gestió
La ratafia no és només un Licor! gran jornada de taller de ratafia a les hortes de Salt
LA RATAFIA NO ÉS NOMÉS UN LICOR La Comissió Pagesa de l’Ateneu Popular Coma Cros i l’Associació Milfulles organitzen un taller d’elaboració de ratafia amb molt de gust a territori. Que va començar ahir 29 de juny a les 18h a l’hort Milfulles de l’Ateneu. Si bé l’objectiu principal de la nostra trobada és elaborar
Torna el torn de nit a l’Ateneu!
Aquest 2021 recuperem el festival “Torn de Nit” on convidem a tothom a fitxar! El Torn de Nit és una proposta escènica d’estiu de l’Ateneu Popular Coma Cros, aquest cicle rep aquest nom com a homenatge a la memòria fabril de la Coma Cros. Es convida a tothom al torn de nit de la Coma
Gran Jornada: Reactivem l’Ateneu!
el dijous 17 de juny hi va haver la trobada “Reactivem l’Ateneu” per fer pluja d’idees, amb propostes i visions per fer créixer el projecte. Molts bones sensacions ganes i energia per engegar el proper curs, amb nova programació! Enfortim la gestió comunitària, apunta’t a les comissions i grups de treball de l’Ateneu i participa-hi.
Eduard Canimas “Puc tancar i obrir” El teler dona veu a la Cultura
Ja tenim un nou vídeo de “El teler dona veu a la cultura” i aquest cop a més serveix per anunciar la nova data de concert 23 de maig al Canal, del concert especial “Celebrem 10 anys del Sagrat Cor” concert especial i únic per la ocasió centrat en el Sagrat Cor disc icona de

Comentaris recents

 

Properes activitats

 
El surrealisme màgic de Mario López ens inundarà d’emocions el proper Divendres 10 de desembre, al Teler de l’Ateneu. Entre joc i joc, moments màgics i còmics a la vegada, gaudirem d’una proposta sublim!    
En aquesta sessió aprendrem a netejar la casa sense embrutar el món. Aprendrem a fer sabó de rentar la roba i altres tipus de netejadors naturals i sostenibles.
Mandincant es centra en cançons  tradicionals del poble Mandé, cantades en  Mandinka i Bambara. Cançons mil·lenàries  que han perdurat al llarg del temps a través  de la tradició oral, de generació en generació,  fins a l’actualitat.  La música, el cant i els instruments musicals  neixen de l’ésser humà, els trobem arreu del  món amb sonoritats,

Contacte

 

Ens trobaràs sempre a les tardes de 16h a 20h i els dimecres de 10h a 20h!

+34722381866
972 249 191 ext. 2356
info@ateneucomacros.cat
C/ Sant Antoni, 1 - 17190, Salt

Butlletí

 

Organitzen

 


Amb el suport de: